Olifant van zeep – Thomas Verbogt

Thomas Verbogt schrijft altijd over kleine, alledaagse dingen. In de verhalen in Olifant van zeep is hij meestal zelf de hoofdpersoon. Hij observeert en af en toe komen er herinneringen boven. Ik vind het fijn om deze stukjes te lezen en moet er vaak om glimlachen. Af en toe komt er wat filosofisch of een poëtische zin voorbij.

Graag maak ik mee wat ik nog nooit meemaakte. Graag blijf ik zo leven dat ik me elk moment op het volgende verheug. De novemberstilte wordt er vol van.

Vervolgens gaat het weer over wat hij meemaakt bij het boodschappen doen, op een grappige manier beschreven. Net als supermarktbezoek komt ook treinreizen meermalen voor.

Het titelverhaal is een uitzondering: het is veel langer en fictief. Het is dan ook in de derde persoon geschreven in plaats van in de ik-vorm. Het gaat over een man die meedoet aan een televisie-programma dat me aan de babbelbox van Man bijt hond doet denken, met mensen die op straat iets vertellen. Maar hierbij valt er ook iets te winnen. Het is een aardig verhaal, wel een beetje apart. Ik vind de andere stukjes leuker. Ze zijn gewoon fijn om tussendoor te lezen, even niet iets ingewikkelds, maar wat eenvoudigs met af en toe iets geinigs of een mooie gedachte.

Een gedachte over “Olifant van zeep – Thomas Verbogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.