Over Lalagè

Welkom op mijn blog!

In 1981 werd ik geboren en ik las mijn eerste boekje toen ik nog in de wieg lag. Ik ben een boekenwurm gebleven en deel mijn leeservaringen graag met anderen.

EPSON scanner image

Het meeste lees ik onvertaalde literatuur in het Nederlands of het Engels. Om mijn blik te verruimen, maak ik een leesreis om de wereld met boeken uit zo veel mogelijk landen. Verder vind je op deze blog besprekingen van non-fictie. Bepaalde thema’s keren regelmatig terug, zoals religie en zeedieren. Door te klikken op de turqouise tags onderaan een artikel, kan je makkelijk meer boeken over een bepaald onderwerp vinden. De meeste boeken haal ik uit de bibliotheek, zowel papieren exemplaren als e-books. Als ik in een andere plaats ben, ga ik daar ook naar de bibliotheek.

Mijn nickname is Lalagè. Ooit lazen we op school bij Latijn een gedicht van Horatius, waarin deze Griekse naam werd genoemd. Het betekent letterlijk ‘kletskousje’. Mijn beste vriendin riep: ‘Zo ga ik jou voortaan noemen!’ Dat doet ze niet, maar het leek mij een mooie naam voor op internet.

Praten over boeken doe ik graag zowel online als in het echt. Daarom ben ik lid van een leesgroep van stichting Senia. Verder ben ik te vinden op Boekmeter en Goodreads. Sommige van mijn blogartikelen verschijnen ook op De Leesclub van Alles, een verzamelplek voor boekrecensies van diverse genres.

e-mail: lalage481@hotmail.com
mastodon: @lalage@mastodon.nl twitter: @lalage_ instagram: @lalage_leest

11149787_840311509389307_563917335930003341_o

8 gedachtes over “Over Lalagè

 1. Leuk, nu weet ik tenminste ook waar je nickname vandaan komt kletskousje!

  Like

 2. hoi, ik heb net je blog gevonden dank zij een tip van iemand op facebook. Je hebt een leuk blog, met interessante, niet zo alledaagse boeken. Heerlijk! Ik ga je volgen!

  Like

 3. Bij toeval op je blog terechtgekomen. Fijn om inspiratie op te doen om te lezen. Bedankt.

  Geliked door 1 persoon

 4. […] Een paar goede boekbesprekers hebben het intussen tot mijn spijt opgegeven, maar ik begrijp het. Af en toe vind ik er dan weer eentje om te volgen en zo vond ik een half jaar geleden Lalagé.   […]

  Like

 5. Leuke site! Zal wat vaker blogs en recensies lezen. Fijne jaarwisseling!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.