Lalagè las in 2020

De laatste jaren neem ik me steeds voor om minder te lezen en meer tijd buiten door te brengen en met familie en vrienden. Je begrijpt dat dat dit jaar niet is gelukt… ik las dan ook belachelijk veel boeken. Toch heb ik niet lang hoeven nadenken over welke boeken het meeste indruk op me hebben gemaakt.

In The Humans van Matt Haig komt een buitenaards wezen in een mensenlichaam terecht, wat bijzondere humor en levenslessen oplevert.

 

 

 

 

Ik heb veel non-fictie gelezen en het allerbeste daarvan vond ik Babel. Daarin bespreekt Gaston Dorren de twintig meest gesproken talen van de wereld op een steeds weer verrassende manier.

 

 

 

 

Ik verloor me totaal in Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman, inmiddels een klassieker, maar nog bijzonder actueel. In deze tijd zou het onder de klimaatromans geschaard kunnen worden.

 

ZondagskindIn de zomer was ik helemaal in de ban van Zondagskind, wat Judith Visser heeft gebaseerd op haar eigen jeugd, waarin ze niet wist dat ze autisme heeft. Het vervolg heb ik voor deze kerstvakantie bewaard.

 

 

In de categorie poëzie genoot ik het meeste van de gedichten van Gerda Blees in Dwaallichten.

 

 

 

 

 

Eerder vond ik van de autobiografische verhalen van Konstantin Paustovski het mooiste wat ik ooit had gelezen. En toch was ik bij Wilde rozen en andere verhalen weer verwonderd door zijn prachtige schrijfstijl.

 

 

 

 

Onderwaterverhalen vond ik zo mooi dat ik het twee keer heb gelezen. Het zit boordevol symboliek en dwarsverbanden. Ineke Riem laat je dieper in de gedachten en gevoelens van hoofdpersonen kijken dan ze misschien zelf zouden durven.

 

 

 

Mijn goede voornemens voor 2021 zijn weer hetzelfde. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om boeken te lezen, want dat blijft een fijne manier om te ontspannen en te leren. Ik wens jullie allemaal veel goede boeken toe!

5 gedachtes over “Lalagè las in 2020

 1. Interessante boeken op de lijst! Ik wens je een heel mooi Nieuwjaar vol goede boeken, maar ook zeker heel veel tijd buiten!!

  Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een rijkdom dat je zoveel lezen kunt en er ook zo van kunt genieten. Al had je dit jaar wat andere activiteiten op je verlanglijstje staan, lezen lijkt me nooit verloren tijd.
  Ik wens je toe dat je jouw voornemens komend jaar in vervulling ziet gaan. En daarnaast nog een paar verrassende leeservaringen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stien den Braber

  Allereerst een goed nieuw jaar gewenst! Voor jou persoonlijk en als lezer. Ik wens ons een mooi boekenjaar toe. The Humans heb ik aangeschaft nav jouw blog, maar nog niet gelezen. Ik deel jouw enthousiasme over de schrijfstijl van Paustovski. Het boek dat jij noemt ken ik niet.
  Ik heb me de afgelopen dagen ondergedompeld in Hillery Mantels “De Spiegel en het licht”. Heb het nog niet helemaal uit,(ruim 1200 pag.) maar het boeit me enorm.

  Like

  • Van Hillary Mantel denk ik altijd dat het te moeilijk voor mij is… ik weet niet of ik me er ooit aan zal wagen. Wat leuk dat je ‘The humans’ gaat lezen! Ik heb net een ander boek van Matt Haig uit de bieb gehaald: ‘How to stop time’. Het is een ander verhaal maar ik denk dat de kern hetzelfde is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.