Lalagè las nog meer…

Mijn blogfrequentie lag de afgelopen tijd iets lager, maar het tempo waarin ik boeken verslind niet. Daarom hier een paar korte aantekeningen bij een aantal boeken die ik gelezen heb, maar waarbij ik niet genoeg inspiratie had voor een heel blogartikel.

Slipperdagen en zomerjurken

Dit boek bevat vier verhalen van ervaren feelgood-schrijvers en vier winnaars van een verhalenwedstrijd. Het leukste verhaal is dat van Paula Heeger, die ik al jaren volg op haar blog Bookbreak en allerlei sociale media. Ze blijkt ook zelf heerlijke fictie te kunnen schrijven. Ik werd helemaal blij van dit liefdesverhaal dat zich afspeelt in een boekwinkel aan zee.

Baksteen – Femke Vindevogel

Weer mooi geschreven, maar haar debuut heeft me meer geboeid dan dit tweede boek. Het gaat maar door over wat voor ellendigs de vader van de hoofdpersoon allemaal deed.

Voor alle dagen

Op instagram volg ik het account @poezieiseendaad, waarop elke dag een gedicht wordt geplaatst. Voor alle dagen is een gedichtenbundel van de drie mensen achter dit account. Stiekem vind ik de verhaaltjes die de thema’s inleiden leuker dan de verzen die erna volgen. Maar zo’n bloemlezing is een goede manier om kennis te maken met allerlei dichters uit binnen- en buitenland.

De belofte – Damon Galgut

Mooi geschreven boek uit Zuid-Afrika. Het perspectief wisselt vaak, alsof je een film kijkt waarbij de camera steeds naar een andere persoon zwenkt. Toch is het niet moeilijk te volgen en de vertaling van Rob van de Veer leest soepel. Naast de hoofdpersonen uit de familie Swart wordt soms een uitstapje gemaakt naar de gedachten van anderen, zoals de dominee of een dakloze. Door al die personages is het wel lastiger om je in te leven en mee te leven.

Luister – Sacha Bronwasser

Dit boek over een au pair in Parijs kreeg veel positieve reacties. Mijn hoge verwachtingen werden niet waargemaakt, ook niet aan het einde. De beschrijvingen geven sfeer, maar er zat ook veel bij dat me niet echt kon boeien.

The heart of a woman – Maya Angelou

Dit is het vierde deel van de autobiografische boeken van deze zwarte Amerikaanse vrouw. Het is ongelooflijk wat zij allemaal heeft meegemaakt. In de jaren ’60 werkte ze voor de organisatie van Martin Luther King. Ik vind het altijd weer schokkend om te lezen hoe Amerikanen met slaven-voorouders werden behandeld in de VS. Niet alles is even interessant en Maya doet regelmatig aan name dropping (terwijl die namen mij meestal niks zeggen), maar het is genoeg om te blijven lezen.

2 gedachtes over “Lalagè las nog meer…

  1. Verslinden is wel een goeie omschrijving van wat jij doet. Wooow. Hoe past dat allemaal in je hoofd?

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.