De boekhandel van Alphen aan den Rijn

In een eerder blogartikel liet ik de bibliotheek van Alphen aan den Rijn zien. Deze keer laat ik ook de plaatselijke boekhandel Haasbeek zien, omdat die zo verrassend was. De etalage is al aantrekkelijk, met Rupsje Nooitgenoeg, en links van de ingang zit een koffiezaakje (waarvan ik geen foto zonder mensen kon maken).

Dit ziet er toch heerlijk uit: allemaal boeken over dieren.

Kookboeken zijn altijd fijn.

Achterin de winkel is een oude haard met Delfts-blauwe tegeltjes.

De kinderafdeling is ook al zo kleurig.

   

Op de bovenverdieping kan je terecht voor spelletjes en kantoorartikelen. Bovendien is er een mooie selectie tweedehands boeken te koop. De bijzonderste boeken liggen in een vitrine.

Er zijn klassiekers voor jong en oud, maar ook meer recente werken.

Bij de plank met tweedehandse poëzie heb ik mijn slag geslagen: daar vond ik een verzamelbundel met de gedichten van Hanny Michaelis. Samen met haar dagboeken stonden die al op mijn verlanglijstje voor mijn nieuwe blogproject over vrouwen in de 20ste eeuw, waar ik binnenkort meer over vertel.

4 gedachtes over “De boekhandel van Alphen aan den Rijn

  1. Leuke mooie winkel! Lekker kleurig!

    Like

  2. Ben benieuwd naar je project 😁

    Like

  3. Je hebt je keurig ingehouden, wat een prachtige winkel zeg!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.