De bibliotheek van Alphen aan den Rijn

Wandelend over het Romeinse Limespad kwam ik door Alphen aan den Rijn, waar ik een bezoek bracht aan de bibliotheek. Kijk je mee?

Als je de bieb binnenloopt, valt dit glas-in-loodraam op. Ik kan er helaas niet meer over vertellen (maar in een reactie hieronder staat meer informatie!)

Er zijn hier veel verschillende plekken om lekker te zitten en te lezen.

Veel mensen maken daar gebruik van en daardoor laat ik de tijdschriftenhoek verder niet zien. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven: een boekentrein, een box voor de allerkleinsten en leuke thematafels.

Net als in de bibliotheek van Kanaleneiland zijn hier ook een paar boeken in het Arabisch en het Turks. Ze staan bij de afdeling voor laaggeletterden, die ik in veel bibliotheken tegenkom. Wel mooi dat bibliotheken actief een bijdrage leveren aan het beter leren lezen voor mensen die daar moeite mee hebben.

Wie niet makkelijk leest, kan ook luisterboeken lenen. Tot nu toe was ik die alleen maar tegengekomen in de catalogus van mijn eigen bibliotheek, maar hier staan de luisterboeken en de daisy-roms duidelijk uitgestald.

Natuurlijk zijn er ook kasten vol met literatuur en romantische, spannende en informatieve boeken. Afgezien van een paar thematafels staan die gewoon op een rijtje. Ik vind het leuk dat er een tafel is met ‘onze aanraders’ (al word ik wel nieuwsgierig waarom het dan een aanrader is…)

Er is een kleine afdeling met boeken over de stad.

Ook hier kunnen creatievelingen aan de slag met een 3D-printer.

En andere creatieve mensen hebben zich uitgeleefd op oude boeken.

In 2020 gaat deze bibliotheek verhuizen. Ik ben benieuwd hoe het er dan uit zal zien.

5 gedachtes over “De bibliotheek van Alphen aan den Rijn

 1. Ik vind dit zo’n leuke rubriek! Wat grappig dat zij een 3D printer hebben, dat lijkt mij zo interessant!

  Like

  • Dankjewel :-) Om één of andere reden hebben veel bibliotheken zo’n laboratorium waar jongeren kunnen experimenteren met 3D-printers en robots. Ik herinner me ook een robot van technisch lego, maar kan niet meer terugvinden in welke bieb dat was…

   Geliked door 1 persoon

 2. […] een eerder blogartikel liet ik de bibliotheek van Alphen aan den Rijn zien. Deze keer laat ik ook de plaatselijke boekhandel Haasbeek zien, omdat […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.