De bibliotheek van Leiden

In mijn geboortestad kom ik niet zo vaak. Maar als ik er dan toch een keer ben, wil ik ook de bibliotheek zien. Doordat ik als tienjarig meisje naar het midden van het land verhuisde, heb ik een plattegrond nodig om er de weg te vinden (we woonden toen niet in het centrum en ik was nog net niet zo ver dat ik alleen naar de stad kon fietsen). Midden in het centrum van Leiden is de centrale vestiging van BplusC: net als in Amersfoort werkt de bieb samen met culturele instellingen, waaronder de muziekschool.

2015-06-18 12.57.55 2015-06-18 12.58.08

Er is een mooie grote tafel waarop de mooiste boeken worden getoond.

2015-06-18 12.58.55

Verspreid door de hele bieb staan tafeltjes met stoelen, om te lezen of te studeren. De kamer met de haard vind ik het mooiste.

2015-06-18 13.00.27

Dit lijkt wel een soort kloostergang, je kunt helemaal rondom lopen.

2015-06-18 13.00.38

En in het midden is een tuin, zou je daar ook mogen zitten om te lezen? Dat lijkt me wel heerlijk in de zomer.

2015-06-18 13.02.40

Er zijn natuurlijk ook gewoon heel veel boeken, inclusief encyclopedieën voor wie wat anders wil dan Wikipedia.

2015-06-18 13.02.20

Ook deze bieb heeft een gezellige kinderhoek.

2015-06-18 13.04.36

En een minitentoonstelling over Nijntje, wie houdt niet van haar?

2015-06-18 13.05.04

8 gedachtes over “De bibliotheek van Leiden

 1. Dit is eens een hele leuke blog: eentje waar je niet te veel werk mee hebt. Maar het is een smaakmakende getuigenis van de liefde voor het boek.

  Like

 2. Wat een prachtige bibliotheek! Ik zou daar best een rond willen neuzen ;-)

  Like

 3. Wauw dat is nog eens een bibliotheek! Wij waren vorig jaar een keer in Leiden en zijn echt verliefd geworden op de stad.

  Like

 4. Leuke blog! Als je toevallig eens in Breda bent, dat vonden wij ook een bijzondere bieb. Aan het eind van ons dagje uit hebben we daar even uitgerust, iets genuttigd in het bibliotheek cafe en lekker tijdschriften zitten lezen tot de spits voorbij was en we weer naar huis konden met de trein. Er werd zelfs nog piano gespeeld…..

  Like

 5. Wat een mooie en gezellige bibliotheek!

  Like

 6. O wat leuk om te zien! Sinds ik in een boekhandel werk en veel boeken krijg of zelf koop, ben ik niet meer lid van de bibliotheek. Maar BplusC was mijn bieb, ik heb hier veel rondgeneusd en als scholier heb ik veel zitten studeren hier. En ja, je kan ook buiten zitten (en ze hebben ook een fijn literair café).

  Like

 7. Ziet er heel mooi uit, vooral die gangen en de tuin!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.