Ik ben geen knuffelbeest!

Heb jij weleens iemand een knuffel of kus gegeven, terwijl je dat eigenlijk niet wilde? Kuikentje Daisy krijgt hier ook mee te maken. In het prentenboek Ik ben geen knuffelbeest! bedenkt ze hoe ze daar beter mee om kan gaan.

Madeline Valentine heeft gekozen voor een dierenverhaal. Dat maakt het grappig, want stel je voor hoe een kuikentje een slang of een lieveheersbeestje zou knuffelen. Tjibbe Veldkamp heeft de Engelse tekst naar prima Nederlands vertaald.

Dit boek helpt om te leren aangeven wat je wel en niet wilt. In de praktijk kan dat nog weleens lastig zijn. Daarom zal het wel wat oefening vragen, net als voor dit kuikentje. Er is ook aandacht voor de andere kant: als je iemand een knuffel wilt geven, vraag dan eerst of diegene dat wel wil.

Ik vind het zo goed dat dit boek er is. Lees het voor, geef het cadeau!

2 gedachtes over “Ik ben geen knuffelbeest!

  1. Wat een leuk én nuttig boek!
    Dat niet zelden misplaatste geknuffel van vóór maart 2020 dreigt langzaam te gaan herleven. Dat vinden velen, onder wie ik, helemaal niet leuk. Aanvaardbare handigheidjes om eraan te ontkomen zijn heel fijn.
    Verplichte leeskost vóór iedereen :-)

    Geliked door 1 persoon

  2. Alles wat Charles schrijft en jij ook. :-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.