Lalagè leest binnenkort…

Op de blog van Marlieke zag ik dat zij haar lezers inschakelt om te kiezen wat ze zal gaan lezen. Omdat ik een enorme lijst met nog te lezen boeken heb, wil ik dat ook eens proberen. Ik heb vier willekeurige boeken uit mijn lijst geselecteerd. Jullie mogen stemmen: welk boek heb je al gelezen en raad je me aan? Of van welk boek spreekt de beschrijving je het meest aan? Of welke kaft vind je het mooiste? Helemaal onderaan kan je je stem uitbrengen. De poll blijft een week lang open staan.

stuk

Stuk – Judith Visser (2008)

Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd. Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec. Alec is een rustige, knappe jongen, die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Hij heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en ook nog lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als ze Riley was. En dan neemt ze een fatale beslissing…

emmasgeluk

Emma’s geluk – Claudia Schreiber (2003, vertaling van Emmas Glück)

Emma leidt een eenvoudig leven op haar varkensfokkerij. Totdat ze haar rekeningen niet meer kan betalen en ze op straat dreigt te worden gezet. Het geluk valt haar echter in de schoot als een rode Ferrari vlakbij haar huis te pletter vliegt tegen een boom. In de gecrashte auto vindt Emma een bewusteloze man en een grote zak geld, en beide komen haar wel erg goed uit…

dehond_oneill

De hond – Joseph O’Neill (2014, vertaling van The Dog)

In 2007 komt een advocaat in New York een oude vriend van de universiteit tegen. Hij krijgt een baan aangeboden als beheerder van een gigantisch familiefortuin in Dubai. De relatie van de advocaat is net op de klippen gelopen en in de hoop een nieuw begin te kunnen maken, accepteert hij de baan. Eenmaal in Dubai wordt het hem al snel duidelijk dat hij een verkeerde en potentieel gevaarlijke keuze heeft gemaakt.

coyote---hari-kunzru[0]

Coyote – Hari Kunzru (2012, vertaling van Gods without men)

De woestijn van Californië. Wanneer Raj Matharu, een vierjarig autistisch jongetje, tijdens een vakantie verdwijnt in de woestijn, openen de media een klopjacht op zijn rijke New Yorkse ouders. Het lot van de Matharu’s is verbonden met dat van vele anderen: een slempende Britse rockster, een voormalig lid van een sekte die buitenaards leven aanbidt, een jonge Irakese vluchteling die een onfris spelletje speelt met een marinier en een achttiende-eeuwse Franciscaner ontdekkingsreiziger. De verhaallijnen van deze roman spelen zich af binnen verschillende tijdsgewrichten, maar ze komen stuk voor stuk samen bij Pinnacle Rocks, een rotsformatie in de meedogenloze woestijn. Elk verhaal herbergt de tragiek van de speling van het lot.

8 gedachtes over “Lalagè leest binnenkort…

 1. Leuk idee, maar je maakt het voor mij wel moeilijk. Ik lees alleen oorspronkelijk Nederlands, dat is dus alleen de eerste. Maar ik lees ook nooit thrillers… En toch, dat verhaal spreekt me eigenlijk best aan. Dus daar maar op gestemd en nu heel benieuwd of die het wordt en wat jij ervan vindt.

  Like

 2. Ik heb Emma’s geluk ook gelezen, maar kan me er niet veel meer van herinneren. Ik geloof dat ik het ook, zoals hierboven gezegd werd, een raar boek vond… Ik heb gekozen voor Judith Visser. Ik heb van haar ook nog een boek liggen, weet alleen even niet welke. Maar van de vier beschrijvingen sprak deze mij het meest aan!

  Like

 3. Ik heb voor de laatste gekozen omdat dit boek mij het meest interessant leek. Alleen het boek van Judith Visser ken ik; de andere drie zijn onbekend voor mij. In ieder geval heel veel leesplezier, welk boek het ook mag worden :-)

  Like

 4. Leuk dat je ons laat kiezen! Ik ben voor Judith Visser gegaan.

  Like

 5. Ik ken geen enkel boek, alleen “Stuk” want daar heb ik al veel goede feedback over gelezen en gehoord

  Like

 6. Ik ken geen enkel boek, maar Stuk spreekt me het meeste aan.

  Like

 7. […] boek kreeg de meeste stemmen in mijn poll. Het kwam op mijn leeslijst doordat Leesdame het […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.