Wonderbaarlijke feiten over dieren – Maja Säfström

‘Wat! Nee, is dat echt waar?’ roept mijn lief steeds als ik zinnen uit Wonderbaarlijke feiten over dieren aan hem voorlees. Er zijn ook zulke bizarre weetjes bij. Wist je dat een krokodil stenen eet om zijn eten te kunnen verteren? Hij kan namelijk niet kauwen. Die stenen helpen hem ook om dieper in het water te zakken.

Tijdens het voorlezen laat ik ook de tekeningen zien die Maja Säfström heeft gemaakt van de dieren: van nijlpaard tot mier, vogels en vissen, alles komt voorbij. Roos van de Wardt heeft voor een goede vertaling van de teksten uit het Engels gezorgd.

We blijven ons verbazen en leren van alles: de vacht van luiaards groeit de andere kant op omdat ze altijd ondersteboven hangen, het hart van een blauwe vinvis is zo groot als een auto en kakkerlakken eten bijna alles, maar houden niet van komkommer…

Het boek is lekker dik, maar toch vinden we dat het te snel uit is. Dit is echt een aanrader voor jong en oud.

Lees ook wat JannieSue en Mieke over dit boek schreven.

5 gedachtes over “Wonderbaarlijke feiten over dieren – Maja Säfström

 1. Dat ziet er echt uit als een heerlijk boekje ! Zowel om zelf in huis te halen als om cadeau te doen :)

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk hè? Ik besprak het toen het net uit was en gaf het daarna aan mijn kleindochter die dol is op dieren. Ze vond het geweldig en vertelde alle weetjes meteen door aan iedereen. Echt een aanrader als cadeautje voor nieuwsgierige kindjes!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat leuk! Hoe heb jij haar ontdekt? Ik ging nog even googlen hoor, want zo’n Scandinavische naam en dan vertaald uit het Engels?

  Like

 4. Ik blader het ook nog steeds door, het is ook zo mooi om te zien. Zeker een aanrader, zoals Jannie zegt, voor nieuwsgierige kinderen én volwassenen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.