Lalagè leest binnenkort… (poll 40)

Hier zijn weer vier boeken die ik graag zou willen lezen. Over welke zie jij graag een blogartikel? Breng je stem uit in de poll onderaan dit artikel. Ik vind het ook leuk als je een bericht achterlaat om je keuze toe te lichten. Het boek met de meeste stemmen zal ik binnenkort lezen, om er dan over te bloggen.

Zeedieren zijn stille wezens – Sabina Berman (2011, vertaald uit het Spaans door Arie van der Wal)

Isabelle Nieto doet in het huis van haar overleden zus een aangrijpende ontdekking: ze vindt een verwaarloosd en verwilderd meisje. Karen is tien jaar, autistisch, en kan niet praten. Met veel geduld verandert Isabelle het leven van dit bijzondere kind. Ze blijkt een genie maar zwemt liever tussen de zeedieren in de oceaan dan dat ze omgaat met mensen. Net als het lijkt of Karen voor altijd door haar afwijkende ideeën zal worden tegengehouden verzint zij een plan om van het familiebedrijf Consuelo Tonijnen de eerste diervriendelijke tonijnvisserij te maken en neemt haar leven een avontuurlijke wending.

The anthropocene reviewed – John Green (2021)

Voordat bestsellerauteur John Green boeken schreef, was hij boekrecensent. In dit boek schrijft hij ook recensies, maar in plaats van over boeken gaat het over de mensen en de wereld waarin we leven.

Het antropoceen is het huidige geologische tijdperk, waarin menselijk handelen de planeet heeft gevormd. In deze opmerkelijke verzameling beschouwingen, gebaseerd op zijn baanbrekende podcast The Anthropocene Reviewed, bespreekt John Green verschillende facetten van onze wereld – van het QWERTY-toetsenbord en de uitbraak van cholera tot het Taco Bell-ontbijtmenu – op een schaal van vijf sterren.

Zomer van overvloed – Barbara Kingsolver (2002, vertaald uit het Engels door Maaike Post)

Vier mensen, vier levens. Deanna Wolfe, een biologe, leidt een teruggetrokken bestaan. De oude Garnett Walker en Nannie Rawley vechten sinds mensenheugenis een vete met elkaar uit. En het stadsmeisje Lusa Landowski probeert te aarden op het platteland nadat de jonge boerenzoon met wie ze trouwde is overleden.

In dit boek verweeft Barbara Kingsolver op liefdevolle wijze de levensverhalen van deze mensen met elkaar. In de loop van één broeierige zomer, die zich afspeelt tegen het decor van de beboste bergen en de kleine boerderijen in het zuiden van Appalachia, komen ze allen voor grote moeilijkheden te staan. Ieder op hun eigen manier leren ze een onvergetelijke les: uiteindelijk ben je niet alleen…

De eerste priesteres – Jacqueline Zirkzee (2019)

Deze roman speelt zich af in het oeroude Soemerië zo’n 7500 jaar geleden. Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen?

Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen.

3 gedachtes over “Lalagè leest binnenkort… (poll 40)

  1. Stien den Braber

    Goedemorgen! Wat leuk alweer een poll! Wel een moeilijke deze keer. Ze trekken me alle vier niet erg aan. Ik koos voor Antropoceen reviewed, in de hoop dat het niet teveel open deuren bevat.

    Geliked door 2 people

  2. Stien den Braber

    Haha, ik lees ook wel lichter leesvoer hoor. Het laatste boek was “Soms zou ik de wind willen zijn”, van Franco Faggiani. Over een brandweervrouw die helpt bij een aardbeving. Niet klassiek en ook niet hoogliterair, maar wel aanbevolen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.