Lalagè blogt al zeven jaar!

Precies zeven jaar geleden verscheen mijn allereerste blogartikel. In het begin moest ik even zoeken, maar al gauw vond ik mijn stijl: leeservaringen (dat woord leerde ik van Leesdame) van meestal rond de 500 woorden. Het bloggen heeft ervoor gezorgd dat ik steeds meer ben gaan lezen. Het is zo heerlijk om meer te leren over de wereld om ons heen en om andere werelden te ontdekken, figuurlijk en letterlijk. Ook heel fijn is het contact met andere boekenwurmen, het uitwisselen van tips en samen nagenieten van goede verhalen. Daarom trakteer ik op twee van mijn favoriete boeken: Onderwaterverhalen van Ineke Riem en Nicolas en de verdwijning van de wereld van Anne Eekhout.

Als je kans wilt maken op één van deze boeken, laat dan een berichtje achter hieronder of mail naar lalage481@hotmail.com. Vermeld voor welk boek je mee wilt loten en zorg ervoor dat ik je kan bereiken via e-mail of sociale media. Doe dit uiterlijk op 18 september, want over een week zal ik contact opnemen met de winnaars.

Onderwaterverhalen – Ineke Riem

Schelpen, vissen, octopussen, walvissen, maar ook vogels, bloemen en bomen bevolken de verhalen van Ineke Riem. De hoofdpersonen zijn wel steeds mensen, van diverse leeftijden en in plaatsen over de hele wereld. Allemaal durven ze diep in hun ziel te kijken en als lezer kijk ik mee. Het is ontroerend om te lezen en ik krijg kippenvel van de prachtige zinnen.

Nicolas en de verdwijning van de wereld – Anne Eekhout

Anne Eekhout is één van mijn favoriete schrijvers. In haar derde boek is haar schrijfstijl is weer net zo pakkend, met rake observaties. Nicolas is acht jaar als een superzwaar zwart gat op weg is naar ons zonnestelsel. Deskundigen hebben berekend dat de kans groot is dat de aarde in haar geheel wordt opgeslokt. Nicolas ziet alles, maar oordeelt niet. De typische grimmige sfeer ligt vlak onder de oppervlakte van het gewone leven.

19 gedachtes over “Lalagè blogt al zeven jaar!

 1. Gefeliciteerd en dat jouw feestje nu juist samenvalt met Bookstoreday! Dat zou toch ook een reden zijn om jezelf een cadeau te gunnen. Ik vind het ook heel leuk dat onze wegen ons door de blogs en de boeken hebben gekruist. Ik blijf je leeservaringen volgen. Dit bericht bv is een reminder dat ik toch echt boeken van Anne Eekhout een kans moet geven.

  Like

 2. Proficiat met je blogverjaardag!
  Mogen er nog vele volgen. Je blog is van zeer hoge kwaliteit en altijd interessant.

  Like

 3. Proficiat met je leuke blog.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Barbara, proficiat met je verjaardag! Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen. Groetjes, Erik

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik volg en lees je met groot plezier. Lezen en schrijven zijn heerlijke bezigheden. Beide schrijvers ken ik niet en dus ben ik weer blij met die tips van je.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zeven jaar alweer. Super dat je al die tijd met zoveel plezier hier geschreven hebt en natuurlijk ook gelezen. Ik wens je nog veel verrassende leeservaringen toe en dat wij als trouwe bloglezers deze via jouw blog mee kunnen beleven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Stien den Braber

  Zeven jaar! Gefeliciteerd, het is niet niks om met een ijzeren regelmaat steeds maar weer met een nieuw blog te komen. En dan ook nog over boeken die je eerst wel gelezen moet hebben. Zover ben ik nog lang niet. Ik gebruik jouw blog ook af en toe iets terug te zoeken hoe een boek heet bijvoorbeeld. Ik ken beide schrijvers niet. Ik ben het nieuwsgierigst naar Anne Eekhout.
  Nog veel mooie blogjaren gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 8. Gefeliciteerd, 7 jaar! Dat is al een hele tijd. Op naar de volgende 7. Ik doe graag mee voor Nicolas en de verdwijning van de wereld. Succes met je blog verder 😊

  Geliked door 1 persoon

 9. Van harte gefeliciteerd, zeven jaar alweer. Op naar de volgende zeven jaar, ik volg je altijd ontzettend graag.

  Geliked door 1 persoon

 10. Hoera, van harte gefeliciteerd, op naar de 10!
  Ik ben erg benieuwd naar Onderwaterverhalen – Ineke Riem

  Geliked door 1 persoon

 11. Zeven is een priemgetal!

  Like

 12. Nicolas en de verdwijning van de wereld viel zojuist door de brievenbus 😊 Heel erg bedankt voor dit boek, dat vorige week ook nog eens aangewezen werd als Het Beste boek voor jongeren 2020. Dubbel feest!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.