De bibliotheek van Maastricht

Tien jaar geleden maakte de bibliotheek van Maastricht veel indruk op me: groot, nieuw en met een café. Inmiddels heeft elke stad wel een bibliotheek met café. Dus ik ben benieuwd of ik deze bieb nog steeds zo tof zal vinden… Vanaf de brug over de Maas zie ik het gebouw al liggen, met dat oranje dak.

Binnen is nog steeds het café en er zijn veel plekken om van je koffie met leesvoer te genieten.

Er zijn eindeloze rijen boekenkasten, maar zijn de boeken ook een beetje aantrekkelijk uitgestald?

Hier zie je kasten met kookboeken en de afdeling strips. Er zijn geen thema-tafels, maar het neerleggen van de boeken op zo’n schuine plank werkt ook altijd wel.

   

Er is een enorme collectie boeken over Limburg.

De kinderafdeling valt me een beetje tegen (ben ik inmiddels verwend?), al hebben ze wel hun best gedaan om er iets leuks van te maken.

Voor wie rustig wil studeren of juist lawaai wil maken zijn er aparte hokjes.

Deze bibliotheek maakt niet meer zoveel indruk op me als tien jaar geleden, maar het is nog steeds een fijne plek met veel boeken en plek om lekker te zitten lezen. Het allerleukst vind ik dit beeld.

5 gedachtes over “De bibliotheek van Maastricht

  1. Bedankt voor je leuke verslag. Ziet er inderdaad goed uit allemaal. En dat beeld … ja, geweldig. Je zou er zo naast gaan zitten en genieten van een goed boek en lekker koffie. Niet gedaan? Fototip voor de volgende keer?

    Geliked door 1 persoon

  2. De bibliotheken in Nederland zien er toch wel leuker/aangenamer uit dan in België. In België heb ik ook nog geen café in de bibliotheek gezien.

    Like

  3. Oh dat beeld! Een rubriek als dit vind ik wel altijd fijn, om een stukje meer Nederland te leren kennen ;-). Bibliotheken zijn heerlijke plaatsen om te vertoeven hé. Die aparte hokjes vind ik wel een goed idee.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.