How to walk – Thich Nhat Hanh

how-to-walk

Lopen doe je meestal zonder erbij na te denken. Je wilt van hier naar daar, maar wat gebeurt er onderweg? Thich Nhat Hanh is een zenmeester en boeddhistische monnik uit Viëtnam. Het populaire mindfulness is van hem afkomstig. Het is een eerste stap om meer in het hier en nu te leven. Bijna iedereen loopt elke dag vele malen, dus dat is een mooi begin om dingen met aandacht te gaan doen.

Thich Nhat Hanh geeft aanwijzingen hoe je kunt beginnen met aandachtig lopen, door niet te snel te gaan en je te richten op je lichaam: voel hoe je voeten de grond raken, merk op hoe je ademt. Hij vertelt ook over zijn eigen ervaringen, bijvoorbeeld hoe hij loopmeditatie doet op het vliegveld of in een drukke stad. Een mooie tip is om met een trap waar je vaak overheen loopt af te spreken dat je er voortaan meditatief overheen gaat. Uiteindelijk kan je overal met aandacht wandelen: op kantoor door de gang, door de winkelstraat, of van je computer naar de wc… Het zijn kleine gewoontes met een groot effect.

Dus wil je graag rustiger worden, maar zie je op tegen stil zitten op een kussen, start dan eens met loopmeditatie. How to walk kan je inspireren om het in de praktijk te brengen. Het boekje is ook in het Nederlands vertaald onder de titel Lopen.

2016-09-10-08-12-07

9 gedachtes over “How to walk – Thich Nhat Hanh

 1. Ik lees alles van die man. Ook een aanrader: Angst. Ik bedoel het boek natuurlijk, ook van Hanh.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klinkt interessant! Vooral omdat lopen iets is wat je dagelijks toch al doet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Stien den Braber

  Goed idee, lopen met aandacht. Bedankt weer.

  Like

 4. Klinkt wel interessant. Ik ga graag wandelen om mijn hoofd leeg te maken maar misschien is dat nog beter als ik mindful wandel?

  Geliked door 1 persoon

 5. Spreekt me zeker aan, ik vind ook de illustratie zo mooi :-).

  Like

 6. […] graag in de kast hebben. Het gaat dan meestal om non-fictie. Ik lees bijvoorbeeld graag teksten van Thich Nhat Hanh. Antoinette blogde laatst over Adem de dag van Mirjam van der Vegt. Dat boek zou ik goed kunnen […]

  Like

 7. […] met respect voor de ander en de wereld om je heen. Het zijn dunne boekjes vol inspiratie, zoals How to walk. Een ander erg boeiend boek in deze categorie is In praise of slowness, over waarom je dingen […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.