’s Nachts verdwijnt de wereld – Jaap Robben

s Nachts verdwijnt de wereld

Ik heb al een paar keer met dit schattige boekje in mijn handen gestaan bij de boekhandel. Nu besluit ik het te kopen. De rug heeft immers mijn lievelingskleur, dus het past perfect in mijn boekenkast met turquoise boeken. En als er dan ook nog gedichten én illustraties in staan vind ik het helemaal leuk. De verzen zijn geschreven door Jaap Robben, van wie ik eerder de mooie roman Birk las. De tekeningen zijn gemaakt door Merel Eyckerman.

2016-08-12 19.30.19

De gedichten zijn kort, daar houd ik van. Ze gaan over herkenbare zaken, zoals het weer, dieren en emoties. Op de achterkant staat dat Jaap Robben niet voor één leeftijd schrijft, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Dat is mooi geformuleerd, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Veel van de gedichten uit dit boekje zijn inderdaad geschikt voor kinderen, maar sommige niet. Ik vind het wel een goede mix van grappige versjes en wat meer serieuze poëzie.

2016-08-12 19.29.09

Deze gedichten vind ik erg geschikt om te lezen voor het slapengaan. Ik heb ze nu allemaal minstens één keer gelezen, maar ’s Nachts verdwijnt de wereld blijft nog even op mijn nachtkastje liggen voor ik het in de kast met turquoise boeken zet.

2016-08-12 19.29.57

4 gedachtes over “’s Nachts verdwijnt de wereld – Jaap Robben

 1. Deze staat op mijn verlanglijstje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ziet eruit als een boekje om te koesteren!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wil ik ook, wil ik ook……

  Geliked door 1 persoon

 4. Schitterende titel. Die roept gelijk al zoveel op. En dan die illustratie op de voorkant. Heel aantrekkelijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.