Leesreis om de wereld: Malta

Toen ik een collega vertelde over mijn leesreis rond de wereld, bood ze me aan om een boek van Malta te lenen, wat ik graag aannam. Vuurwerk is een bundel van zeventien verhalen geschreven door Francis Ebejer. Het is prima vertaald uit het Engels.

download (16)

De verhalen beschrijven het dorpsleven op Malta vlak na de oorlog. Ze zijn heel divers: sommige zijn erg grappig, andere serieus, eentje begrijp ik totaal niet en er is een kinderverhaal. Ook de hoofdpersonen zijn heel divers, van jong tot oud, mannen en vrouwen, arm en rijk. De pastoor, de koster, de schoolmeester en de boeren spelen allemaal een rol.

Het geeft een mooi beeld van de mensen die op Malta wonen, al zal het leven inmiddels wel wat moderner verlopen. Het is leuk om deze verhalen te lezen als je naar Malta op vakantie gaat of er al eens bent geweest. Of als je een leesreis om de wereld aan het maken bent.

Een gedachte over “Leesreis om de wereld: Malta

  1. Haha, eentje die je niet begrijpt? Ik moest hardop lachen toen ik het las ;-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.