Lang zal ze leven! – Barbara Stok

De stripboeken van Barbara Stok zijn altijd leuk om te lezen. Daarom was ik blij toen ik in de bibliotheek het dikke Lang zal ze leven! zag staan, waarin strips uit vijf eerdere uitgaves plus een nieuwe zijn gebundeld. Slechts één van die vijf had ik eerder gelezen, dus daar herkende ik wel wat van, maar de rest was nieuw voor mij.

Barbara tekent en schrijft over haar eigen leven, op een grappige manier. Soms is dat herkenbaar, zoals in deze strip:

Het gaat over van alles: werk, haar relatie met Ricky, seks, geen kinderen krijgen terwijl vrienden ze wel krijgen, de hond, muziek maken en uitgaan. Diepgang ontbreekt niet, want Barbara denkt na over ethische kwesties en over de zin van haar leven.

Dan komen er ineens bladzijden die er anders uitzien, met minder strakke lijnen en teksten uit wijze boeken. Ik vind het interessant om te lezen, maar denk dat het beter te volgen is als ik het hele boek Over de levensgenieter die haar angst voor de dood wil verdrijven lees.

Deze bundel is een fijne manier om kennis te maken met het werk van Barbara Stok. Ik blijf haar graag lezen.

4 gedachtes over “Lang zal ze leven! – Barbara Stok

  1. Hé leuk dat Barbara Stok weer eens wat aandacht krijgt en dat herinnert me eraan dat ik nog een ongelezen boek van haar in de kast heb staan. Haar boeken hebben me nog nooit teleurgesteld. En precies zoals je schrijft is het regelmatig heel herkenbaar op een prettige manier. Ken je ook haar boek over Vincent van Gogh?

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Barbara, net als jij en Niek ben ik ook een groot fan van het werk van Barbara Stok. Ik vind het wel grappig dat ik haar tekenstijl en schrijfstijl en onderwerpkeuze los van elkaar niet zo bijzonder vind, maar dat de drie samen een geweldige combinatie vormen. Ik heb ook vrijwel alles van Barbara Stok gelezen. Groetjes, Erik

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.