After you – Jojo Moyes

Een paar jaar geleden hebben velen stiekem gehuild bij het einde van Voor jou van Jojo Moyes. Zelf vond ik het ook een ontroerend verhaal en daarom haalde ik het vervolg uit de bieb. Omdat het hier om het genre chicklit gaat, dus makkelijk te lezen, koos ik deze keer voor de Engelse versie: After you. In het Nederlands heet het boek Een leven na jou.

Twee jaar na het einde van Voor jou woont Louisa Clark in Londen, in een kaal appartement. Na wat er allemaal gebeurd was in haar geboortedorp, wilde ze weg van haar ouders. Maar het leven in Londen is niet zo bruisend als je zou denken. Louisa werkt in een bar op het vliegveld en haar sociale leven bestaat uit een praatje met de eigenaar van de nachtwinkel, waar ze regelmatig een fles wijn koopt.

Dan gebeuren er achter elkaar een paar belangrijke dingen in Louisa’s leven: ze krijgt een ongeluk, ontmoet een leuke man en er staat een tiener voor haar deur die zegt dat ze haar nodig heeft. Na een tijdje krijgt ze ook nog een baan aangeboden in New York. Louisa moet nu echt keuzes maken: durft ze nieuwe relaties aan te gaan? Kan dat wel na wat ze met Will (in het eerste boek) heeft meegemaakt? En grijpt ze uiteindelijk de kans van haar leven om in Amerika te gaan werken en wonen of blijft ze liever bij haar nieuwe vrienden?

Louisa worstelt. Ze beslist het één en dan weer het ander. Aan de ene kant herken ik het wel, aan de andere kant irriteert het me een beetje. Louisa’s gedachten zijn niet heel samenhangend: soms piekert ze ergens heel lang over en dan vergeet ze iets belangrijks juist totaal. Daardoor kan ik me niet zo goed inleven. Bovendien zijn de belangrijkste gebeurtenissen behoorlijk vergezocht. De humor van Jojo Moyes zorgt ervoor dat het toch leuk is om dit boek te lezen. Bovendien weet ze de spanning in sommige scènes erg goed op te bouwen. Kortom: dit is een lekker boek voor tussendoor, maar niet zo goed als Voor jou.

Lees ook wat Tessa en Annelies (Boekboetiek) over dit boek schreven.

2 gedachtes over “After you – Jojo Moyes

  1. Jammer dat het niet zo goed is als me before you. Maar eigenlijk vind ik het ook geen goed idee van haar om vervolg te schrijven op me before you. Het was perfect als alleenstaand boek vind ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.