Sky – Ellen Lina

Een paar jaar geleden waren een aantal bloggers razend enthousiast over Sky, dat toen net uit was. Op Goodreads krijgt het ook veel sterren, al zijn er niet veel stemmen. Zou dit liefdesverhaal ook wat voor mij zijn? Ik besluit het uit de bieb te lenen en bekijk de omslag. Van uitgever Ellesy heb ik nog nooit gehoord en op de achterkant staan lovende citaten van boekbloggers. Ik begin te lezen… en kan amper meer stoppen.

Elisa was zestien toen ze haar dochter Sky kreeg en nu heeft Sky zelf die leeftijd bereikt. Het is voor Elisa als alleenstaande moeder nooit makkelijk geweest, al redt ze zich aardig met behulp van een hele berg vrienden en buren. Ze wonen in een buurt die je misschien asociaal zou kunnen noemen, maar het tegenovergestelde is waar: de buren zijn altijd in de buurt om elkaar te helpen. Sky heeft juist helemaal geen vrienden en is erg verlegen en erg intelligent. Dat heeft ze van haar vader, Julian. In afwisselende hoofdstukken volg je als lezer het verhaal van Elisa en Sky in het heden en dat van Elisa en Julian zestien jaar geleden. Ze waren toen een week in Parijs en daar is Sky verwekt.

Sky is nieuwsgierig naar haar vader, maar Elisa heeft nooit over hem willen vertellen, uit angst dat het een teleurstelling zou worden. Maar nu moet Sky het echt weten en ze spoort Julian op. Ondertussen is ze ook bezig met een online vriendje, waar Elisa haar bedenkingen bij heeft. Maar wat kan ze eraan doen behalve erover praten en de buren vragen om een oogje in het zeil te houden?

Ellen Lina heeft een zeer vlotte pen en zoals gezegd kan ik bijna niet stoppen met lezen. De heftige gebeurtenissen die volgen, maken het heel spannend. Aan het einde van een hoofdstuk is er vaak een cliffhanger, maar dan wisselt het perspectief en/of de tijd weer, argh! Ik moet door! In drie avonden lees ik het boek uit. Wat een verhaal. Waarom zit deze schrijver niet bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff of de Boekerij? Er zijn vast veel vrouwelijke lezers die dit net zo fijn vinden als ik. De volgende keer als ik behoefte heb aan een pageturner, weet ik Ellen Lina weer te vinden.

Lees ook wat Jenny, Annelies (Boekboetiek), Chantal (hoofdstuk12) en Nadine over dit boek schreven.

6 gedachtes over “Sky – Ellen Lina

 1. Dit boek is mij tot nu toe nog volledig ontgaan. Mooie cover wel en ik ben wel benieuwd geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je maakt mij nieuwsgierig met je mooie recensie!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie recensie! Ik herinner me het verhaal ook nog goed, ook al is het alweer een tijdje geleden dat ik het las. Bedankt ook voor het delen van mijn recensie!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik had nog nooit van dit boek gehoord! Maar hij klinkt echt heel tof! Toch maar eens lezen, dan.

  Like

 5. Naar aanleiding van al die enthousiaste bloggers heb ik een ander boek van Ellen Lina gelezen, ik weet even niet hoe dat ook alweer heette. Ik was er niet super van onder de indruk omdat ik het niet geloofwaardig vond, maar ben het wel met je eens dat Ellen Lina een vlotte pen heeft en talent heeft om pageturners te schrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.