Met mijn ogen dicht ik alles heel – Merel Morre

Na de maandelijkse leeslunch sta ik met m’n moeder boeken te lenen in de bieb. We laten onze aanwinsten aan elkaar zien. ‘Kijk, ik heb een boek over Zwitserland. En een gedichtenbundel.’ Ik sla het boekje van Merel Morre open en er staat:

Er is geen tijd te verliezen!
Dus doe maar rustig aan.

Op twitter had ik al gezien dat Merel heerlijke gedichtjes maakt. Blijkbaar doet ze ook aan lijfspreuken. De meeste verzen gaan over alledaagse onderwerpen, zoals de supermarkt of vakantie, maar ook over levensvragen en geluk.

vakantie

met de wc-rol onder de arm lauwe witte wijn wegtikken
en tussen beachballsetjes, muggenstiften en vuile was
zoeken naar de zin van het leven

De poëzie is op het eerste gezicht niet moeilijk, al zijn er soms dingen bij die ik niet begrijp. Maar mooi is het zeker. Ik vind het fijne, eigentijdse gedichten, waarin ik veel herken, bijvoorbeeld als het gaat over wat je niet op Facebook zet. Tot slot wil ik een voorbeeld geven van zo’n vers dat ik mooi vind, ook al begrijp ik het nog niet helemaal.

pad

neem de bocht
en als je wilt
vlieg je er zingend uit
klim de berg
en als je mag
stop je vlak voor de top
volg de lijn
als het je past
blijf je steeds erbinnen
dwaal doodlopend
als je botst
verleg en laag je lat
maar blijf
in godsnaam
op het echte
en niet het rechte pad

Helaas kan ik Met mijn ogen dicht ik alles heel niet nog een keer lezen, want het is gereserveerd in de bibliotheek. Blijkbaar ben ik toch niet de enige die gedichten leest!

2016-05-04 08.16.48

8 gedachtes over “Met mijn ogen dicht ik alles heel – Merel Morre

 1. Dit lijken mij echt wel mooie gedichten en poëzie. Ik ga eens kijken of ze dat boek hier in de bibliotheek hebben.

  Geliked door 1 persoon

 2. Merel Morre schrijft inderdaad leuke gedichtjes! Stiekem vind ik het een beetje jammer dat ze geen stadsdichter van Eindhoven meer is ;)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik lees echt veel te weinig poëzie. Ik ga volgende keer ook eens kijken in de bibliotheek wat ze allemaal hebben.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik lees nooit gedichten maar deze lijken me wel mooi. Dit is echt zo’n boek waar ik af en toe iets uit zou lezen. Ik zag dat Merel ook een blog heeft, deze ga ik volgen.

  Geliked door 1 persoon

 5. […] vond ik in Bagatellen voor een landschap van J. Bernlef. Ook genoot ik van de gedichten van Merel Morre, die ik zo leuk vond dat ik een nieuwe verjaardagskalender kocht met haar versjes en tekeningen van […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.