Welk boek staat op je verlanglijstje? #50books

Met Sinterklaas en Kerst in aantocht stelt Hendrik-Jan ons de vraag:

Welk boek staat er op je verlanglijstje voor de feestdagen?

ferrante-elena-het-verhaal-van-het-verloren-kindSinterklaas en de Kerstman slaan mijn huisje dit jaar over, maar ik heb wel een paar VVV-bonnen liggen die ik aan boeken zou kunnen uitgeven. Op de site van Libris heb ik een verlanglijstje, zodat ik kan onthouden wat ik misschien ooit wel wil aanschaffen.

Romans haal ik liever uit de bieb, maar sommige boeken zijn moeilijk of niet te krijgen bij de bibliotheek, omdat ze er (nog) niet zijn of omdat ze zo populair zijn. En soms wil ik zo’n boek toch lezen, zoals het vierde deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante, het tweede dagboek van Hendrik Groen en twee boeken van Griet op de Beeck. Als ik e-books koop, kost het me geen extra ruimte in de boekenkast.

uprootedOp mijn lijstje staan ook twee Engelse boeken die de bieb alleen in vertaling heeft: Doomsday book van Connie Willis, over iemand die tijdreist naar de Middeleeuwen, en het sprookje Uprooted van Naomi Novik. De laatste zou ik het liefst kopen met deze mooie voorkant, maar die is helaas niet meer leverbaar.

 

 

 

stilteAndere boeken wil ik wel graag in de kast hebben. Het gaat dan meestal om non-fictie. Ik lees bijvoorbeeld graag teksten van Thich Nhat Hanh. Antoinette blogde laatst over Adem de dag van Mirjam van der Vegt. Dat boek zou ik goed kunnen gebruiken om elke dag een stukje uit te lezen voor ik mediteer.

Verder lijkt het dierenboek van Maja Säfström mij heel leuk om zelf te lezen en voor te lezen.

 

tsunami-in-de-amstelTot slot is er de poëzie. De bibliotheek heeft wel wat staan, maar ik kom ook vaak dichters tegen die de bieb nog niet in haar collectie heeft. Of ik vind het zo mooi dat ik het graag zelf wil hebben, zodat ik het altijd nog eens kan lezen. De meeste gedichtenbundels zijn zo dun dat je er een heleboel van op een boekenplank kwijt kunt. Op mijn verlanglijstje staan bundels van Myrthe Leffring, Tsjead Bruinja, Pieter Boskma en Tomas Tranströmer (vertaald door Bernlef).

 

Tijdens het schrijven van dit artikel is mijn verlanglijstje één boek korter geworden. Ik zag dat Het verhaal van het verloren kind van Elena Ferrante nu voor 4,99 euro als e-book te koop is bij Libris. Die ga ik fijn lezen tijdens de feestdagen.

6 gedachtes over “Welk boek staat op je verlanglijstje? #50books

  1. Ik ben ook wel benieuwd naar Stilte, al weet ik niet zeker of het iets voor mij is.

    Like

  2. Wat een mooi verlanglijstje!

    Geliked door 1 persoon

  3. Elena Ferrante, daar ben ik ook heel erg benieuwd naar, naar de Napels-romans. Vraag me af of men die in de juiste volgorde dient te lezen (?). En dat boek van Naomi Novik trekt me in het bijzonder aan door die mOOie cover :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.