Meer over Lalagè – Liebster award

Vorige week kreeg ik het bericht dat Literasa mij had genomineerd voor de Liebster Award. Eerst voelde ik mij natuurlijk zeer vereerd en daarna vroeg ik me af wat het eigenlijk inhoudt… Liebster is Duits voor favoriet. De Liebster Award werd ooit in het leven geroepen om beginnende of kleine blogs onder de aandacht te brengen. Om de blogger achter de blog beter te leren kennen, worden elf vragen gesteld door degene die de nominatie uitdeelt. Wie genomineerd is mag die vragen beantwoorden. Vervolgens mag je zelf weer andere bloggers nomineren en hun elf andere vragen voorleggen.

liebster

1. Welk boek ben je momenteel aan het lezen?
een prachtig boek uit Estland: De man die de taal van slangen sprak van Andrus Kivirähk

2. Waar ging je laatste reis naartoe?
Vorige zomer hebben we een heerlijke vakantie gehad in Zwitserland. Zoals altijd was het een treinreis. We hadden op twee plekken een appartement gehuurd en van daaruit hebben we veel gewandeld.

P1000465

3. Wat was de mooiste dag in je leven?
Heel cliché, maar onze trouwdag in 2006 was het mooiste. Eerst hebben we een boottocht gemaakt door de Amersfoortse grachten. Daarna was het officiële gedeelte op het stadhuis. Na het eten was de kerkdienst die we helemaal zelf in elkaar hadden gezet. ’s Avonds was het groot feest met muziek van de folkband waar ik toen in zat. We hadden iedereen uitgenodigd die we kenden en dat was het allerleukste, al die mensen bij elkaar.

4. Wat vind je je leukste eigenschap?
Dat mensen vaak om mij lachen terwijl ik het helemaal niet grappig bedoel.

5. Wat heb je gisteren gegeten?
Gisteren hadden we soep en vandaag salade van aardappelen, bietjes, tempeh gebakken met tamari, appel, augurken, zilveruitjes, dille, citroensap, gember, knoflook en sla.

10983572_858732444213880_2472260462706055305_o

6. Wat was je favoriete vak op school?
Wiskunde vond ik het leukste: lekker puzzelen! Daarom heb ik ook gekozen om wiskunde aan de universiteit te gaan studeren, aangevuld met vakken van biologie.

7. Wat is de leukste plek die je ooit bezocht?
Ik hou er erg van om in een bos te zijn en dan al mijn zintuigen te gebruiken. Verder vind ik Taizé in Frankrijk een hele mooie, inspirerende plaats. Er is daar een klooster waar zo’n honderd broeders uit diverse kerken en landen samen wonen. Ze zijn zo gastvrij dat er heel veel jongeren op bezoek komen, in de zomer wel een paar duizend per week. Ik ben er twee keer een week geweest. Drie keer per dag is er een kerkdienst met de typische Taizé-liederen en een lange stilte (10 minuten). ’s Ochtends wordt er bijbelstudie gegeven door de broeders, daarna wordt er in groepjes over doorgepraat. Het is heel bijzonder om te merken dat jonge mensen uit verschillende landen toch allemaal met dezelfde levensvragen bezig zijn.

8. Chocolademousse of tiramisu?
chocolademousse, want dat kan ik snel zelf maken:

 • 100 gram pure chocolade (Tony Chocolonely!)
 • een rijpe avocado
 • een banaan
 • dadelstroop of agavesiroop of iets anders zoets
 • 1 theelepel vanille-extract

Smelt de chocolade op een laag vuur of in de magnetron. Haal de pan van het vuur of de kom uit de magnetron zodra de chocola gesmolten is. Schil de banaan en doe die in stukjes bij de chocola, samen met de dadelstroop en het vanille-extract. Schil de avocado, haal de pit eruit en doe die ook bij het chocolademengsel. Pureer alles met de staafmixer of keukenmachine. Giet de mousse in schaaltjes en laat nog even opstijven in de koelkast.

9. Waarom ben je gestart met bloggen?
Ik las graag boekenblogs en was al een paar jaar actief op Boekmeter, omdat ik het leuk vind om met anderen over boeken te praten. Toch ben ik pas aan een eigen blog begonnen omdat ik graag mee wilde doen aan Een perfecte dag voor literatuur. En zoals je merkt bevalt het bloggen me goed. Ik ben er nog meer boeken door gaan lezen, met veel plezier. Schrijven doe ik ook graag, dus dit is een grote hobby geworden.

10. Wat is je favoriete kledingstuk?
Mijn spijkerbroeken van het merk Kuyichi zijn favoriet. Naast dat ze mooi zijn en lekker zitten, zijn ze ook nog fairtrade geproduceerd. Eerlijke handel en duurzaamheid vind ik heel belangrijk, vandaar dat ik hiervoor kies. De broeken zijn onder andere te koop bij Nukuhiva in Utrecht of Amsterdam. Mijn man wil ook geen ander merk spijkerbroek meer.

11. Hoe start je jouw dag?
Na wassen en aankleden eet ik warme pap van havervlokken, sojamelk, appel, rozijnen en chiazaadjes.


Op mijn beurt wil ik graag vijf blogs nomineren voor deze award:

En dit zijn de vragen:

 1. Wat is je lievelingsboek?
 2. Heb je huisgenoten?
 3. Waar lees je het liefste?
 4. Met welk recept heb jij altijd succes?
 5. Bespeel je een muziekinstrument of zing je graag? Zo niet, welk instrument bespeel je in je dromen?
 6. Wat voor muziek luister je graag?
 7. Wat is de leukste plek die je ooit bezocht?
 8. Wat is jouw guilty pleasure?
 9. Geloof je in God? Of ben je op een andere manier met spiritualiteit bezig?
 10. Welk dier vind je het leukste?
 11. Waar kan jij heel hard om lachen?

11 gedachtes over “Meer over Lalagè – Liebster award

 1. Wat is dit een erg leuke post geworden! Bijzonder om zo meer van je te weten te komen. De chocolademousse klinkt veelbelovend, die ga ik eens proberen ;-)

  Like

 2. Leuk om wat meer van je te weten te komen!

  Like

 3. Kuyichi broeken zijn heel fijn!

  Like

 4. Wat leuk om te lezen, en om je zo meer te leren kennen! We eten zo’n beetje hetzelfde ontbijt ;-) En zo tof dat je mij hebt genomineerd! Ga ik volgende week eens goed voor zitten.

  Like

 5. Leuke en mooie antwoorden, dank je wel om mee te doen :-)
  Fijn dat we elkaar zo beter leren kennen! Jouw recept voor chocolademousse ga ik ook eens proberen.

  Like

 6. Leuk om jou op deze manier wat beter te leren kennen

  Like

 7. Dankjewel voor de nominatie! Ik ga er niks mee doen, maar vind het toch leuk!

  En zo’n reis (vraag 2) klinkt fantastisch: ik heb altijd heimwee naar Zwitserland (ben er al jaren niet meer geweest).

  Like

 8. Leuk om te lezen!
  Ik ben ook fan van Kuyichi: twee maand geleden heb ik er voor het eerst een jeans gekocht en amai, die zit zo zalig! Zodanig zelfs dat ik mij moet inhouden om er niet nog eentje te bestellen :-)

  Mag ik vragen waar die foto in Zwitserland juist genomen is? Ziet er een mooi plekje uit (en voor ons misschien wel doenbaar voor een daguitstap of weekendje weg)!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.