Ecofabulous – Lisette Kreischer

Ruim drie jaar geleden kreeg ik Ecofabulous: koken in alle seizoenen cadeau en het werd mijn favoriete kookboek. Het is erg mooi en vrolijk vormgegeven. Het boek is ingedeeld in vier delen, naar de vier seizoenen. Dat is erg handig, want in de winter wil je toch geen recepten met aardbeien tegenkomen.

9047200918

Groenten van Nederlandse bodem spelen de hoofdrol in dit kookboek, zowel bekende als ‘vergeten’ groenten, zoals aardperen en pastinaken. Er staan ook een aantal heerlijke taarten in. Alle recepten zijn veganistisch, wat betekent dat er geen vlees, eieren, zuivel of andere dierlijke ingrediënten in staan. Dus toen mijn man anderhalf jaar geleden besloot veganist te worden, kon ik gewoon door blijven koken en bakken uit mijn lievelingskookboek. Ook als je geen die-hard veganist bent, is dit boek de moeite waard.

De meeste ingrediënten kan je in de supermarkt kopen en anders kan je het zeker vinden in een natuurwinkel. Voorin geeft Lisette Kreischer een algemene toelichting op pure voedingsmiddelen die zij zelf gebruikt. Als je een goed gevulde kruidenplank in huis hebt, zal je niet snel tien verschillende dingen moeten kopen om een recept uit dit boek te kunnen maken.

De recepten zijn niet moeilijk uit te voeren. Boven elk recept staat een enthousiaste aanbeveling waarom dit zo heerlijk is en waar je het mee kunt combineren. Het enige wat ik mis in dit kookboek is een goed register waarin je op ingrediënten kunt zoeken. De inhoudsopgave achterin is alleen gesorteerd naar de titels van de recepten en soms moet ik behoorlijk bladeren voor ik een recept terug heb gevonden.

Tot slot een lijstje van gerechten die ik al vaker heb klaargemaakt en die ik je allemaal kan aanbevelen:

  • Pompoenmousse – pompoen is zo heerlijk zoet, ik vind het altijd weer een feest om te eten
  • Carrot cake – er staan twee recepten voor worteltjestaart in dit boek, allebei om te smullen
  • Hummus – dit maak ik regelmatig voor op brood, de versie met bietjes is knalroze
  • Boerenkool met koolraap en olijven – Italiaanse variatie om af te wisselen met Hollandse stamppot
  • Zoete zuurkool, terwijl ik meestal niet zo houd van fruit in warm eten
  • Healthy veggie gierstsalade, met avocado

Als ik zo door het boek blader zie ik ook nog een heleboel recepten die ik nog graag zou willen proberen. Helaas is dit boek niet meer nieuw te koop, maar in de bibliotheek of tweedehands is het vast nog wel te krijgen. Lisette Kreischer heeft sinds dit boek nog drie andere kookboeken geschreven én ze is bezig met een vervolg op Ecofabulous. Ik zal hier dus vast nog eens over bloggen.

Ben je geïnteresseerd in gezond en/of veganistisch eten? Bekijk dan eens de blog van mijn echtgenoot: eetvoorjeleven.nu 

Een gedachte over “Ecofabulous – Lisette Kreischer

  1. […] hippe vrouwen die me inspireren om groen te leven: De groene meisjes (bekend door hun blog) en Lisette Kreischer, waar ik wel vijf kookboeken van […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.