De bibliotheek van Leidschendam

Mijn opa komt ook graag bij de bibliotheek, die vlak bij zijn huis in Leidschendam is. Een tijdje geleden was hij als oudste bezoeker uitgenodigd voor de opening van de vernieuwde bieb, die naar de overkant was verhuisd. Voorafgaand aan een bezoek aan opa besluit ik er een kijkje te nemen. Op internet heb ik gezien dat het bij de grote trap is. Ik sta tussen de hangende scholieren en vraag me af of het wel klopt, want dit lijkt meer op een school…

Ik zie een ouder stel de trap op gaan en kijk, daar is heel klein het logo van de bibliotheek. Deze bieb zit bij een mbo-school in het gebouw! Zou dat de scholieren stimuleren om vaker een boek te lezen?

De bibliotheek ziet er inderdaad nieuw en fris uit.

Er zijn veel thematafels, wat ik altijd leuk vind.

Er zijn ook genoeg plekken om lekker te zitten met een boek of tijdschrift.

De kinderafdeling is nog een beetje kaal.

Maar als ik de andere kant op kijk ziet het er toch wel gezellig uit.

En nu maar hopen dat de mbo-scholieren deze bibliotheek ook eens binnenstappen. Er is in elk geval genoeg aanbod voor ze; kijk maar naar deze fijne young-adult-afdeling.

5 gedachtes over “De bibliotheek van Leidschendam

 1. Al kan ik alles wat ik wil lezen online reserveren en na bericht ophalen in de miniblbiotheek in ons dorp, als ik zoiets gezelligs zie, ben ik toch wel een beetje jaloers! Vooral lekker struinen en bekijken wat er zoal ligt! En dan ergens gaan zitten. Bij ons hebben de jongeren een uitgebreide schoolbibliotheek en de basisschool ook. Maar de ouderen hè? Die niet om kunnen gaan met de onlinecatalogus en zonder eigen vervoer maar moeilijk in de stadsbibliotheek kunnen komen, die haken teleurgesteld af.

  Like

  • Ja, daarom is het zo jammer dat kleine bibliotheken verdwijnen. Mijn opa heeft het geluk dat de bieb vlakbij is. Het is nog de enige bibliotheek voor de 40.000 inwoners van Leidschendam-Voorburg. De andere vestiging is gesloten. Je kunt wel met de tram naar de centrale bieb in Den Haag, maar dat zal vast niet voor iedereen zo makkelijk gaan.

   Like

 2. Hey wat leuk om de bieb uit je geboorteplaats terug te zien! Ja, de oude bieb was hoognodig aan vervanging toe, maar deze is best moeilijk te vinden als je niet weet waar hij zit. De bieb is echt enorm groot, maar een stuk moderner dan de oude, die tegen de vlakte is gegaan. Dat hele stuk van Leidschendam is gerenoveerd. De oude bieb stamde uit de jaren ’60 en werd, net als het zwembad, slecht opgeknapt. Ik heb het idee dat de huidige bieb ook een grotere collectie heeft. Volgens mij is de bieb uit Voorburg weg en is de bieb in Leidschendam de enige bieb in de gemeente. Overigens ben ik slechts één keer in deze bieb geweest. In de oude kwam ik als kind heeeeeeeeeeeel erg vaak. Maar als je echt wilt verdwalen tussen de boeken moet je eens naar de Openbare Bibliotheek in Den Haag gaan.

  Like

 3. Wat leuk dat je met je opa een liefde voor bibliotheken deelt. Deze ziet er inderdaad mooi uit. Ik heb meteen even gekeken bij je andere verslagen, zoals die van Utrecht (mijn voormalige studentenstad). Ik wist helemaal niet dat die ging verhuizen! Ik ben benieuwd hoe het toekomstige gebouw eruit zal zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.