De ruimte van Sokolov – Leon de Winter

Ik wilde al langer eens iets lezen van deze bekende schrijver, want als ik al eens iets van hem heb gelezen, is het lang geleden. Bij mijn broer in de kast zag ik ‘De ruimte van Sokolov’ staan en hij vond het een goed boek. Op boekmeter.nl krijgt het van veel lezers een hoge waardering.

Image

Het boek sprak me vanaf het begin al aan. Het neemt je mee naar een andere wereld: die van twee Russische schoolvrienden die samen raketten gaan bouwen en later allebei in Israël belanden. Door de flashbacks wordt steeds meer duidelijk over hun gezamenlijke verleden. Dit houdt ook de spanning erin. Je kunt goed merken dat het door een man is geschreven: het gaat over een mannenvriendschap, techniek, bommen, moorden, verraad en vrouwen. De lichamelijke ongemakken na de besnijdenis van de hoofdpersoon worden met veel inlevingsvermogen beschreven. Sommige alinea’s waarin de politieman probeert te begrijpen wat er gebeurd is rondom een moord vond ik wel lastig te volgen. Voor mensen die vaak thrillers en detectives lezen zal dat vast makkelijker zijn.
Dit boek is zo boeiend en spannend dat ik gedurende een werkdag vaak dacht: ‘Hoe zou het verder gaan met Sokolov?’ Ik ben dan ook benieuwd welke boeken van Leon de Winter jullie hebben gelezen, want dit smaakt naar meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.