Minibiebs

De afgelopen tijd kon ik niet op reis naar andere plaatsen en dus kwam ik ook geen bibliotheken tegen om over te bloggen. Maar ik had al heel lang het plan om het eens te hebben over minibiebs, die ik op mijn wandelingen af en toe tegenkom. Je mag er een boek uit halen en/of erin stoppen. Vaak kan je zien dat ze met veel plezier in elkaar zijn getimmerd en daarom laat ik er vandaag een paar oude en nieuwe foto’s van zien.

Deze staat langs het Limespad, bij Hamelen.

 

En bij Bemmel, ook langs het Limespad, staat dit schattige boekenkastje.

Tijdens een wandeling bij Weesp kwamen we deze tegen.

Op vakantie in het Duitse Heidelberg zagen we een moeder met kinderen enthousiast boeken uitzoeken.

Eerder bracht ik wel boeken naar de openbare boekenkast in het zwembad, maar dat kon de afgelopen tijd ook niet. Dus heb ik op minibieb.nl gekeken naar andere mogelijkheden in mijn buurt. Gelukkig blijken er ook een heel aantal minibiebs in Amersfoort te zijn, zoals deze:

          

Uit de laatste heb ik het boek Dummie de mummie meegenomen.

Is er ook een minibieb bij jou in de buurt? En heb je er weleens een mooi boek uit gehaald of breng je er juist boeken naartoe?

10 gedachtes over “Minibiebs

 1. Verspreid over Zeeuws-Vlaanderen zijn er heel wat. Eigenlijk wel een goed idee om die allemaal eens op de foto te zetten. De mooiste is in IJzendijke, in een historisch, niet meer in gebruik zijnd bushokje. In Zuidzande heb ik wel eens twee boeken voor de kleinkinderen meegenomen toen ze hier op vakantie waren, we kwamen er toevallig langs. Ik had niets om te ruilen bij me, maar nam me voor er later een paar in te zetten. Dat herinner ik me nu pas weer. Zal er dus maar snel eens langs gaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel erg leuk om al die verschillende kastjes te zien, van groot tot klein van modern tot klassiek. Ook hier in Amsterdam heb je ze in alle soorten en maten en ik ontdek nog steeds nieuwe minibiebjes bij mij in de buurt. Sommige zien er verwaarloosd uit en daar durf ik dan ook niets in te zetten maar er is een grote en daar breng ik mijn boeken heen om te zien dat de vorige lading die ik gebracht had alweer weg zijn. Altijd fijn. Ooit heb ik een boek mee terug genomen. Nu heb ik nog zoveel ongelezen staan in mijn kast dat ik liever breng dan haal.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Barbara, leuk al die minibiebs. Ik kom ze zelf haast nooit tegen (ik kom eigenlijk ook nooit meer buiten Utrecht, een enkele keer in Houten) en ik heb er ook nog nooit wat uit meegenomen of juist ingedaan, maar ik vind het een leuk initiatief en het fleurt het stadsbeeld op. Groetjes, Erik

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi leuke blogpost, zeker in het kader van je verslagen over de bibliotheken anders. Mooie kastjes heb jij gezien.
  Ik heb een minibieb in de voortuin, merk dat er in Coronatijd meer geleend/geruild of gebracht is.

  Like

 5. Wow, die in Duitsland is echt gigantisch! Wij hebben er hier in de buurt eentje. Daar leen ik boeken en we doneren ook regelmatig iets uit onze kasten.

  Like

 6. Leuk om te lezen. Hier in Den Haag zijn er veel en ik heb er ook over geschreven. Leuk om weer op te pakken eigenlijk

  Geliked door 1 persoon

 7. Er staat er hier eentje op mijn route naar yoga. Daar ga ik nu natuurlijk niet heen, dus kom ik er ook niet langs. Ik kijk normaal altijd even en heb er één keer een boek uitgehaald dat ik graag wilde hebben, en ook een paar keer wat boeken die ik dubbel had erin gezet.

  Geliked door 1 persoon

 8. […] liet ik al eens een paar minibibliotheken zien die ik was tegengekomen. Dit is het vervolg, want ze blijven maar […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.