Book therapy

Op vakantie in Tsjechië wilden we de hoofdstad Praag niet overslaan. We zijn er al een aantal keren geweest, maar de laatste keer was al een paar jaar geleden. Praagse gebouwen hebben vaak prachtige Jugendstil-versieringen, kijk maar.

Ik liep een beetje te mokken vanwege mijn grote rugzak en de warmte, toen mijn echtgenoot zei: ‘Jij moet straks daar maar even heen.’ Hij wees naar het winkeltje onderin dit gebouw: Book therapy, vol Engelstalige boeken waar je blij van wordt.

Behalve kijk- en kookboeken was er ook wat literatuur…

…en boeiende non-fictie…

…en parfum met bibliotheekgeur!

 

De kinderboeken vond ik nog het allerleukste. Toch heb ik niets gekocht, want we hadden nog een flinke reis per trein en benenwagen voor de boeg. Ik hoop dat anderen wel iets aanschaffen en dat dit fijne winkeltje nog bestaat als we de volgende keer in Praag komen…

7 gedachtes over “Book therapy

 1. Parfum met bibliotheekgeur! Wat leuk!! 😄

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een enig winkeltje! Ik ben 5 jaar geleden in Praag geweest en vond het zo’n mooie stad en dan die Jugendstil versieringen, prachtig! Ik denk dat dit winkeltje er toen nog niet zat anders was ik zeker naar binnen gegaan :)

  Like

 3. Wat een geweldige vondst is deze boekwinkel! Is hij erg nieuw? Ik heb hem niet gezien toen ik een paar jaar geleden in Praag was. Wel was de globe boekwinkel er ook. Een combinatie van Engelse boekwinkel en café en zeker aan te raden wanneer jullie weer in Praag zijn! (http://globebookstore.cz/)

  Like

 4. Wat een prachtig winkeltje, daar word je als bezoeker wel weer vrolijk van. Naar Praag zou ik graag eens willen, lijkt me erg mooi.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.