De bibliotheek van Heidelberg

Tijdens onze vakantie waren we in de mooie oude stad Heidelberg. De universiteitsbibliotheek zit in een sprookjesachtig gebouw, maar de binnenkant viel tegen. De openbare bibliotheek wilde ik eerst overslaan, maar op een warme dag besloten we er toch heen te wandelen en de collectie bleek geweldig te zijn. Dus in dit artikel zie je vooral foto’s van boeken, maar eerst een plaatje van de universiteitsbieb.

Binnen vond ik heel veel naslagwerken en studerende jongeren, maar geen interessante boeken, behalve dit prachtige Middeleeuwse werk:

De openbare bibliotheek zit in een grijze blokkendoos, maar heeft wel een eigen terras (links met die parasols).

Er zijn boeken over de meest uiteenlopende thema’s. Op de volgende foto’s zie je boeken over filosofie, wiskunde, infectieziektes, kunst, muziek, reizen…

Zie je het boek van de wiskundemeisjes op de foto hierboven?

   

Er zijn cd’s en spelletjes, kranten uit alle windstreken en diverse tijdschriften.

   

Er zijn boeken in allerlei talen, zoals hier Russisch.

Ik moet mezelf er steeds aan herinneren dat ik hier geen boeken kan lenen, omdat ik hier geen abonnement heb. (En laten we het maar niet over mijn beheersing van het Duits hebben.)

Een grote kast is gewijd aan Heidelbergse schrijvers.

De kinderafdeling is gezellig.

De volgende foto is een beetje donker, maar die vliegende draak is wel heel erg tof!

Als tiener kan je hier ook lekker hangen. Er is een flinke afdeling met jongerenboeken.

Plek genoeg om rustig te lezen.

Tot slot nog een overzichtsfoto. Wat een fijne bibliotheek, vooral vanwege de rijke collectie aan prachtige boeken.

3 gedachtes over “De bibliotheek van Heidelberg

  1. Wat ontzettend leuk altijd deze blogposts. Deze zomer was ik op Vlieland en daar ben ik ook even in de bibliotheek geweest. Natuurlijk niet te vergelijken, maar ik heb toen wel aan jou gedacht. Wat interessant is daar, is de zadenbibliotheek. Heb jij dat al eerder gezien? Schijnen ze in meer bibliotheken in Friesland te hebben. Overigens in Vlieland kon ik wel boeken lenen met mijn bibliotheekpas. Dat scheelt weer boeken meenemen op vakantie. Zij hebben ook een leuke kast met boeken van het eiland zelf. Dat maakt bezoeken naar een plaatselijke bibliotheek voor boekennerds zoals wij wel extra boeiend!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.