Hoera, mijn blog is 1 jaar!

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik startte met deze boekenblog, met een bespreking van De ruimte van Sokolov van Leon de Winter. De aanleiding was dat ik graag mee wilde doen aan Een perfecte dag voor literatuur, de club van boekbloggers die allemaal op dezelfde dag een bepaald boek bespreken. Ook had ik ontdekt dat het erg leuk is om boekenblogs van anderen te lezen. Daarom besloot ik het gewoon maar eens te proberen. Inmiddels groeit het aantal bezoekers nog steeds en heb ik al veel plezier gehad van de uitwisseling van boekentips die het bloggen met zich meebrengt. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik nog meer boeken ben gaan lezen, al denk ik dat dat de komende maanden misschien weer wat afneemt, als alles na de zomer weer begint.

matilda

Om dit jubileum te vieren, wil ik graag een boek verloten. Maar als ik één boek kies, dan heb jij dat misschien toevallig net al gelezen. Dat zou jammer zijn. Daarom heb ik het volgende bedacht. Je mag kiezen uit alle boeken waar ik het afgelopen jaar over heb geblogd, mits het verkrijgbaar is via Libris. Om mee te doen, plaats je uiterlijk vrijdag 19 september hieronder een berichtje, waarin je vertelt welk boek je zou willen winnen en waarom. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor:

 • Alles wat er was Hanna Bervoets om in een paar uur ademloos uit te lezen
 • Het leek stiller dan het was Eva Kelder prachtig geschreven en een steengoed verhaal
 • Emo’s labyrint Ynskje Penning waargebeurd verhaal over een Middeleeuwse monnik die op reis gaat
 • Birk Jaap Robben Mikael woont op een klein eiland. Op een dag zwemt zijn vader de zee in… en komt niet meer terug.
 • Superlijm Etgar Keret bijzondere verhalen met surrealistische elementen
 • Oryx & Crake Margaret Atwood een ijzersterke toekomstroman
 • Eindeloos bewustzijn Pim van Lommel Wat gebeurt er na de dood?

Het_leek_stiller_dan_het_was_LR         omslag-birk         download (22)

13 gedachtes over “Hoera, mijn blog is 1 jaar!

 1. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Leuke actie, ik doe graag mee. Ik ben erg benieuwd naar ‘Alles wat er was’. Ik vind Hanna Bervoets een hele leuke vrouw, maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Je recensie maakt me erg nieuwsgierig!

  Like

 2. Gefeliciteerd! Ik lees je recensies altijd graag, vind het knap hoe jij ze zo compact weet te houden! En onder het mom van ‘je kunt nooit te veel boeken hebben’ doe ik ook graag mee aan je leuke actie. Ik hou erg van alles wat over de middeleeuwen gaat dus zou ik graag Emo’s Labyrint winnen. Ik heb het sowieso genoteerd, want het lijkt me een heel boeiend verhaal.

  Like

 3. Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Door jouw lovende woorden ben ik geïnteresseerd in het boek van Eva Kelder :)

  Like

 4. Wat een leuk idee. Mijn Blog bestaat al veel langer, maar misschien kan ik zoiets verzinnen voor als de bezoekersteller op 30.000 staat…. Ik zou graag “Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken” winnen. Het moeten leven in een verzorgingshuis, lijkt me vreselijk. Ik ben reuze benieuwd hoe Hendrik Groen (83 1/4 jaar) daar mee omgaat. Geen triest boek, als ik jouw recensie lees!

  Like

 5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!!

  Like

 6. Gefeliciteerd! :D
  (Leuke winactie trouwens, maar aangezien ik nog zoveel ongelezen boeken heb…)

  Like

 7. Net als Anneke heb ik nog een groot aantal ongelezen boeken staan, maar ik wil je natuurlijk wel graag een dikke proficiat wensen met je 1ste blog-verjaardag.

  Like

 8. Gefeliciteerd met je jubileum!! Ik heb ook veel te veel ongelezen boeken, maar ik doe toch lekker mee met de winactie (als ik kan meedoen vanuit Belgë, that is). Ik zou graag Het leek stiller dan het was willen winnen, omdat ik die cover zo prachtig vind en er heel veel goede recensies over heb gelezen.

  Like

 9. Sandraschrijftenleest

  Gefeliciteerd!! Ik zou heel graag De ruimte van Sokolo van Leon de Winter willen winnen, ik vind zijn manier van schrijven mooi en jouw recensie hierover maakt mij nieuwsgierig. Ik heb uiteraard even gecheckt of het nog via Libris te verkrijgen is (yep).

  Like

 10. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd!
  Ik zou heel graag “Superlijm” willen winnen
  om eens lekker te lachen en plezier mee te hebben! :D
  #zinin

  Like

 11. Allereerst gefeliciteerd! Het boek waar ik graag kans op wil maken is “Eindeloos bewustzijn” – Pim van Lommel. Een informatief boek dus. Lijkt mij bijzonder fascinerende materie.

  Like

 12. […] week voelde ik mij echt een beetje jarig, omdat mijn blog precies één jaar bestond. Bedankt voor alle felicitaties! Ik hoop dat er nog veel blogverjaardagen mogen volgen. Het […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.